search
Sök
menu
Meny

Ekologiska livsmedel

Målet är att andelen ekologiska varor i kommunala kök ska vara minst 25 % senast 2016 och minst 30 % senast 2020. Tyvärr nåddes inte målet för 2016.

I diagrammet kan du även välja att se utvecklingen för enskilda produktgrupper.

Andel ekologiska livsmedel i kommunal verksamhet av totala livsmedelsinköp i kronor.

Ekologiska livsmedel Utvecklingen går åt rätt håll (%) Datum

0

Totalt

 22

2018

1

Mejeriprodukter

 43

2018

2

Ägg

 43

2018

3

Fisk och skaldjur

 51

2018

4

Kaffe och te

 94

2018

5

Grönsaker och potatis

 12

2018

6

Frukt och bär

 24

2018

7

Baljväxter och frö

 42

2018

8

Spannmålsprodukter

 23

2018

9

Kött och chark

 6

2018

Datakälla: Jönköpings kommun

Kommentar

Att välja ekologiska livsmedel bidrar till en minskad användning av konstgödsel och bekämpningsmedel. Märkningen tar dock ingen hänsyn till klimatpåverkan.

Indikator NM.4.2
Senast ändrad: 2019-09-03
Kontakt:
Globala hållbarhetsmål Lokala målområden Nationella miljökvalitetsmål Lokala miljömål